U bent een liefhebber van films, geniet ervan om een klassieker op het grote doek in een filmtheater of bioscoop te zien en kijkt ook graag naar programma’s als Andere Tijden waarin prachtig archiefmateriaal wordt gebruikt. Dat die klassieker die 50 jaar geleden werd gemaakt nu weer te zien is, is te danken aan het goede werk dat in de filmarchieven in binnen- en buitenland verricht wordt. En dat een programma als Andere Tijden gemaakt kan worden, is te danken aan tal van organisaties die het belang van historische beelden tijdig hebben ingezien en het filmmateriaal veilig hebben gesteld.
Zowel in de gespecialiseerde filmarchieven als in tal van andere instellingen waar bewegend beeld bewaard wordt, doen specialisten hun best om de schadelijke invloed van de tijd zoveel mogelijk te beperken en de films onder zo goed mogelijke omstandigheden te bewaren, zodat ook decennia nadat een film gemaakt is, een nieuw publiek nog steeds (of weer) van de beelden kan genieten.
Film Atelier Den Haag biedt voor klein groepjes geïnteresseerden in het Filmatelier een lezing aan waarin aandacht wordt besteed aan de aard van films en de manier waarop deze het best bewaard kunnen worden. De lezing biedt een inkijkje in het werk dat in veel archieven gebeurt. Er is aandacht voor de ontstaansgeschiedenis van celluloid films, de verschillende filmformaten die bestaan, de omstandigheden waaronder films het beste bewaard kunnen worden, de problemen die kunnen ontstaan, de oplossingen die worden bedacht. Eén en ander wordt u verteld én getoond.
Film Atelier Den Haag biedt regelmatig lezingen aan voor een ieder die in film is geïnteresseerd. Het Atelier biedt ruimte aan maximaal 12 personen, voor een kopje koffie of thee en iets lekkers wordt gezorgd. Bel aan of op (070-7801657), of stuur een email wanneer u meer wilt weten. Het programma duurt 1,5 à 2 uur en kost €95,00. Natuurlijk behoort ook een lezing op locatie tot de mogelijkheden.